| Bécsi kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 16 darabhoz: A tésztához: 20 dkg liszt 14 dkg puha vaj vagy margarin 6 dkg porcukor 1 egész tojás 1 csomag vaníliás cukor A töltelékhez: 12 dkg cukor 1 dl víz 20 dkg darált dió (darálás előtt pirítva) ízlés szerint fahéj 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa (kb. 3 dkg) A díszítéshez: étcsokoládé dió vagy mandula Elkészítés: A tésztához a tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, és a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és mindkettőből fél cm vastag téglalapot nyújtunk. Mindkét lapot tepsire helyezzük, és megszurkáljuk. 180 °C-os sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk, hogy teljesen besűrűsödjön. A két linzerlapot összetöltjük a meleg töltelékkel, majd hűtőben dermesztjük. Ezután kis kockákra vágjuk, és félig olvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét egész mandulával vagy dióval díszíthetjük. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: buzasi1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |