| Csokis-szilvás kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg magozott szilva 10 dkg étcsokoládé 1/2 csomag (6 g) sütőpor 30 dkg finomliszt 3 tojás só 6 dkg kristálycukor 14 dkg lágy vaj 14 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 vegyszermentes citrom reszelt héja 2 dl tej fahéjas porcukor a szóráshoz Elkészítés: A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét apróbb darabokra vágjuk, és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és tojássárgákkal. Hozzákeverjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Utolján óvatosan, több részletben a tojásfehérjehabot forgatjuk bele. A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő középső rácsán kb. 1 órán át sütjük. Tűpróba! Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliát teszünk a tetejére. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |