| Pudingos-almás kocka receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg nyári alma 2 teáskanál őrölt fahéj 5 dkg darált dió 20 dkg liszt 20 dkg cukor 4 tojás 13 evőkanál víz 1 csomag sütőpor 3 dl tejszín 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor 3 ek. kávé étcsokoládés tortabevonó Elkészítés: 1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk. A tepsit alufóliával kibéleljük, és az almaszeleteket sorban belerakosgatjuk. Meghintjük a fahéjjal, pici cukorral, dióval. 2. Elkészítjük a vizes piskótatésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk a vizet, majd a sütőport, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is. 3. Ezután a vizes piskóta tésztáját az almaszeletekre öntjük. Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük. 4. A pudingport nem tejjel, hanem a tejszínnel verjük fel. A piskótát tálcára borítjuk, így az alma felülre kerül. Ha kihűlt a piskóta, a vaníliakrémmel megkenjük, a tortabevonóval roppanós csokit vonunk a tetejére. Tanácsok: Nagyon finom :) A receptet beküldte: Melissa-baba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |