| Cseresznyés kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 zacskó vaniliáscukor 3 dl joghurt 3 db tojás 8 dkg vaj 1 evőkanál sütőpor 150 g porcukor 150 g finomliszt 150 g rétesliszt 50 dkg meggy (befőtt) 3 evőkanál darált dió Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, öntsük egy mélyebb edénybe. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Tegyük az edénybe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is, majd kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tészta felét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a diót. Mindkét tésztát alaposan dolgozzuk össze. Egy 35x25 cm-es tepsit borítsunk be sütőpapírral. Kanalazzuk bele a világos, majd a barna tésztát. A cseresznyét magozzuk ki (lehet befőtt is, sőt meggyel is készíthető) és rakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 20 percig a süteményt, majd kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |