| Havas kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy 20x40 cm-es tepsihez, ami körülbelül 25 kocka: 5 dkg mogyoró 20 dkg cukor 2 evőkanál kakaó 2 dl tej 1 tojás 1 tojássárgája 15 dkg puha vaj vagy margarin 1 evőkanál sütőpor fél citrom leve 28 dkg rétesliszt + a tepsi kikenéséhez zsír és liszt A mázhoz: 1 tojásfehérje 15 dkg porcukor fél citrom leve Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A mogyorót a sütőben vagy a mikrohullámú készülékben megpirítjuk, majd öt deka cukorral megdaráljuk. A kakaót a tejjel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd kihűtjük. A maradék 15 dkg cukrot a puha vajjal vagy margarinnal, az egész tojással, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, a kakaót és a cukros mogyorót apránként beledolgozzuk. Citromlével ízesítjük, végül a liszttel kikeverjük. Alaposan kizsírozott, kilisztezett 20x40 cm-es tepsibe simítjuk, és a sütőbe tolva tűpróbáig sütjük. Mialatt a tészta sül, a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó nem lesz. A sütőből kivett tésztára simítjuk: mire a tészta kihűl, a tetején a máz ropogós lesz. Kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |