| Havas fenyők (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg porcukor csipetnyi só 1 evőkanál rum 32 dkg finomliszt 8 dkg finomra darált mandula 2 tojás 1 mandulaízű sütőaroma 5 dkg vaj - a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időn – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |