| Havas fenyők receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 2 tojás csipetnyi só 5 dkg puha vaj 22 dkg porcukor 1 evőkanál rum 8 dkg finomra darált mandula 1 mandulaízű sütőaroma. Töltelék: 10 dkg földimogyoró 2 evőkanál méz 1 evőkanál kakaópor Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |