| Havas fenyőerdő receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 20 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalom) 20 dkg vaj 10 dkg liszt (átszitálva) 2 kk sütőpor 6 db tojás 1 csipet só Meggykrém 25 dkg meggy (fagyasztott is tökéletesen megfelel) 1 db fahéjrúd 1 csipet szerecsendió (őrölt) 1 db csillagánizs 3 db szegfűszeg 4.5 dkg cukor 1 kávéskanál vanília kivonat (ízlés szerint) 1 evőkanál étkezési keményítő Krém 30 dkg mascarpone 10 dkg fehér csokoládé 2 dl tejszín (habbá verve) 1 kávéskanál vanília kivonat (ízlés szerint) Díszítés 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: Tészta A csokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverőtálba tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét és a tojásokat. Két nagy tepsibe sütőpapírt teszünk és elfelezzük a tésztát. Vékonyra elsimítjuk (30*30-as négyzet) és 180 C-os előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a tészta, 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. 16 db kör lesz a két tésztalapból. Fogunk egy tésztakorongot és megkenjük, először a meggykrémmel, majd a mascarpone krémmel. Hozzáragasztjuk a következő tésztakorongot és addig folytatjuk az összeragasztást, amíg a tészta el nem fogy. Így egy rudat kapunk, amit a maradék mascarpone krémmel vastagon bevonunk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt díszítjük a desszertet. A tetejét megszórjuk a kókuszpehellyel vagy bármilyen díszítő cukorral, valamint az oldalához odaragasztjuk a csokoládéfenyőket. Óvatosan bánjunk a csokival, mert könnyen törik és szobahőmérsékleten csak pár percig őrzi meg a méltóságát. A rudat ferdén szeleteljük fel, hogy a rétegek jól látszódjanak. Meggykrém Egy lábosban a hozzávalókat összefőzzük. Amikor a meggy jól megpuhult, összeturmixoljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Krém A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Gyorsan elkeverjük, hogy a csokoládé ne dermedjen meg túl gyorsan, mert akkor szemcsés lesz a krém. Hozzáadjuk a vaníliát, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt. Díszítés A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, és egy zacskóba kanalazzuk. A sarkán egy apró lyukat vágunk, és sütőpapírra fenyőfaformákat rajzolunk. Hidegre tesszük, hogy megdermedjen. Összeállítás Fogunk egy tésztakorongot és megkenjük, először a meggykrémmel, majd a mascarpone krémmel. Hozzáragasztjuk a következő tésztakorongot és addig folytatjuk az összeragasztást, amíg a tészta el nem fogy. Így egy rudat kapunk, amit a maradék mascarpone krémmel vastagon bevonunk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt díszítjük a desszertet. A tetejét megszórjuk a kókuszpehellyel vagy bármilyen díszítő cukorral, valamint az oldalához odaragasztjuk a csokoládéfenyőket. Óvatosan bánjunk a csokival, mert könnyen törik és szobahőmérsékleten csak pár percig őrzi meg a méltóságát. A rudat ferdén szeleteljük fel, hogy a rétegek jól látszódjanak. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C tepsi mérete: 30x30 cm A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |