Tutireceptek.hu fejléc

Halpogácsa vajas burgonyával currymártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Halpogácsához:

4-5 alaszkai tőkehal filé
2 újhagyma
2 tojás
1, 5 dl főzőtejszín
3 ek liszt
apróra vágott petrezselyem
tárkony
snidling

bors
1/2 citrom leve
sütéshez vaj és olaj

Körethez:

1 kg apró szemű burgonya

kapor
vaj a sütéshez

Mártáshoz:

3-4 apróra vágott csemege uborka
2 dl majonéz
3 ek tejföl
1 ek dijoni mustár
1 tk curry
aprított snidling
tárkony
kevés kapor
1 reszelt répa
1 ek citromlé

bors

Elkészítés:
Főzzük meg a burgonyákat egészben, enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni.

A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet.

Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat, majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük.

Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk, majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyoróvajas süti » Vajas Pogácsa » Brokkoli sült burgonyával » Vajas borjúgaluska
» Galuska burgonyával. » Rakott karaj burgonyával » Tejfölös-vajas pogácsa » Vajas puffancs - zsemle
» Fűszervajas csirkemell » Burgonyával rakott cukkini » Tojásos lecsó burgonyával » Muszaka burgonyával
» Vajas kifli » Karfiol vajas morzsával » Vajas-barackos csirkemell » Vajas reform buci


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.