| Halpogácsa vajas burgonyával currymártással receptHalas ételek Hozzávalók: Halpogácsához: 4-5 alaszkai tőkehal filé 2 újhagyma 2 tojás 1, 5 dl főzőtejszín 3 ek liszt apróra vágott petrezselyem tárkony snidling só bors 1/2 citrom leve sütéshez vaj és olaj Körethez: 1 kg apró szemű burgonya só kapor vaj a sütéshez Mártáshoz: 3-4 apróra vágott csemege uborka 2 dl majonéz 3 ek tejföl 1 ek dijoni mustár 1 tk curry aprított snidling tárkony kevés kapor 1 reszelt répa 1 ek citromlé só bors Elkészítés: Főzzük meg a burgonyákat egészben, enyhén sós vízben. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz valókat keverjük össze és tegyük a hűtőbe. A halat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, fűszereket, citromlevet. Jól keverjük el és ezután adjuk hozzá a sót, borsot és a lisztet. Nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy kis vajat, majd hozzáadunk némi olajat is. Nem kell sok zsiradék. Amikor már kellőképpen felforrósodott, a halas keverékből a serpenyőbe kanálnyi halmokat tegyünk, melyeket néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Miközben a hal sül, érdemes a burgonyát is elkészíteni. Egy másik serpenyőbe vajat melegítünk, ebbe tesszük az egész burgonyákat, melyeket néhány percig pirítunk, sózzuk, majd az aprított kaprot is hozzáadjuk. Tálaláskor a korábban már elkészített mártást kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |