| Mogyoróvajas süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g mogyoróvaj, 100 g puha vaj, 100 g kristálycukor, 100 g melaszos nádcukor, 1 egész tojás, 2 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 250 g liszt, Elkészítés: A mogyoróvajat és a vajat habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval, majd belekeverjük az egész tojást. Ha már feloldódott a keverékben a cukor, belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, és egy főzőkanál segítségével összeállítjuk a tésztát. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd diónyi gömböket formázunk a tésztából, és egy villa segítségével kissé ellapítjuk a tenyerünkben. (Kb. 40 db lesz belőle.) Enyhén zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, kb. 5 cm távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnenk. Előmelegített sütőben, 180 fokonon kb. 5 perc alatt megsütjük. Pár perig hagyjuk még a tepsiben hűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |