| Fűszervajas csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell 2-3 evőkanál vaj/margarin egy csipet só, bors kakukkfű (ízlés szerint) olaj (a hőálló tál kikenéséhez) száraz furmint + víz (a csirke "szereti" a bort, kb. annyit öntsetek a borból és vízből, hogy félig "érjen" a csirketekercseknek) fogpiszkáló Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd sózom, borsozom. Ezután összekeverem a fűszervajat. A fűszervajhoz először kiszedem egy kis tálba a 2-3 evőkanál vajat, szintén sózom, borsozom, majd beleszórom a kakukkfüvet. (A kakukkfűből annyit tesztek bele, amennyi jól esik. Én és a család imádjuk, és ezért bátran szórom bele.) Következő lépésként a csirkemell szeleteket megkenem a fűszervajjal, majd összetekerem őket, és egy-egy fogpiszkálóval megszúrom őket, nehogy kitekeredjenek. A hőálló tálat kikenem olajjal, majd sorban beleteszem a csirkemelleket. Ezután ráöntöm a bort, majd a vizet, és megszórom az összetekert csirkemelleket még egy kis kakukkfűvel, és sóval. Előmelegített sütőben sütöm. Pontos időt nem tudok írni a sütésre, mert a csirkemell szeletek vastagságától függ kinek meddig sül. :) Tanácsok: Ha marad (avagy jut) a fűszervajból, jót tesz a csirkemellnek, ha az összetekerés után teszel egy keveset a tekercs tetejére is, így nem szárad ki. :) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: panda230 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |