| Tonhalas tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 2 konzerv tonhal penne tészta (1 zacsi=50 dkg) 1 zacskó habtejszín (folyékony) 2-3 gerezd fokhagyma citromlé só fehérbors (de lehet fekete is) bazsalikom oregáno igény szerint bármilyen reszelt sajt (elhagyható) Elkészítés: A tésztát felteszem főni, közben elkészítem a szószt egy akkora lábasban, amiben elfér a tészta is majd. A tonhalakról a lábasba lecsöpögtetem az olajat, ha nem elég, még teszek hozzá egy picit. Picit megfuttatom a fokhagyma-nyomón átpréselt fokhagymát, belekeverem a halat, átforrósítom, majd jöhetnek a fűszerek ízlés szerint. Utána bele a tejszínt, azzal az egészet felforralom, rottyantom egy párat (kicsit sűrüsődik), és mikor kész, citromlével ízesítem (lehet igazi citrom, de citromlé is jó). Mikor kész a tészta, az egészet összekeverem, reszelt sajttal tálalom. Tanácsok: Ha nagyon híg lesz a szósz (tejszínfüggő), akkor étkezési keményítővel szoktam rajta segíteni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Aville Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |