| Hajtogatott tepertős pogi receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg darált tepertő, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 2dl fehér bor, 10 dkg zsír, 2 dllangyos sós viz, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott teáskanál só a tetejére 1 egész tojás 1 tojássárgája a kenéshez. Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos sós vizben elkeverjük a cukorral kis liszt hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztet, sót, bort, zsirt, tejfölt, törött borsot, a felfuttatott élesztőt és hozzáadunk annyi langyos sós vizet, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk, alaposan összedolgozunk, majd kb 1 óra kelesztés után vékonyra kinyújtjuk. A ledarált tepertőt rákenjük a kinyújtott tésztára, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. 30 percig pihentetjük, majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk. 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt,2 centire nyújtva, a tészta tetejét éles késsel megkockázzuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre, tojássárgájával megkent kis pogácsákat, egymástól legalább 2 centire helyezzük és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon világos barnára megsütjük. Jó étvágyat! Tanácsok: Jó tanács, hogy nagyon jól kikell dolgozni a tésztát az adalékokkal és a kelesztésnél vigyázni elsősorban télen , hogy langyos legyen a helyiség ahol kelesztjük. A tepsibe helyezés előtt én mindig megsodrom hogy magasabb legyen a tészta. A pogácsát mindig forró sütőben süsük, mert ellenkező esetben kiszárad a pogi!!! Ha elkészítetted és sikerült gratulálok és fogyaszd jó étvággyal! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: mosoly53 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |