| Tepertős csiga receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1/2 kg liszt 1/2 cs. élesztő 2 tojás 10-20dkg darált tepertő vagy egy doboz tepertőkrém kevés tej só,cukor Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom,majd beleütöm a tojást,s az egészet a kimért liszt közepébe öntöm.Hozzáadok 1 evk. sót,hozzágyúrok 5-10 dkg tepertőt,s annyi tejet,hogy kellemesen nyújtható legyen.Fél órára hűtőbe teszem! Utána kinyújtom,megkenem a maradék tepertővel,feltekerem,felszeletelem.Tetejüket tojással megkenem. 200 fokon,kb.30 perc. Tanácsok: Frissen nagyon finom,de ha nem fogy el mind,ajánlom,hogy fagyaszd le,mert kifagyasztva,újramelegítve még finomabb! A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |