| Tepertős kocka receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg átszitált finomliszt 2 tojás sárgája 2 dkg élesztő 2 dkg sertészsír 2,5 dl langyos tej 1 mokkáskanál cukor 1 púpos kávéskanál só 30 dkg finomra darált tepertő A tészta kenéséhez: 1 tojás 1 evőkanál tej Elkészítés: Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, zsírt, sót, tojássárgákat, a maradék tejet és puha rétestésztát kapunk, amit jól kidolgozunk. 40 perc pihentetés után ismét átgyúrjuk, 20 perc pihentetés után kinyújtjuk és rákenjük a tepertőkrémet. Ha nem kenhető, kis halmokat rakunk egymástól egyenlő távolságban. Henger alakúra feltekerjük, akár a bejglit, ellapítjuk, 3 részbe hajtjuk egymás fölé. 30 perc pihentetés után kinyújtjuk, négyrét hajtjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük 20-20 perc várakozással. Az utolsó pihentetés után 1,5 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, éles késsel sűrűn berácsozzuk, megkenjük tejjel elkevert tojással, 6x6 cm-es kockákra vágjuk, kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, 40 percig kelesztjük és 40 percig forró sütőben sütjük, amíg a teteje szép fényes, rozsdabarna nem lesz. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |