| Hagymás-császárszalonnás dübbencs receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 20 dkg liszt - 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna - 2 nagy fej vöröshagyma - só Elkészítés: A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve 5 percig hevítjük. A felcsíkozott szalonna zsírját kisütjük, a tepertőt kiszedjük és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd azt is kiszedjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük. A megpirult nagyméretű galuskákat tálalótálba szedjük, rászórjuk a hagymát meg a szalonnatepertőt és azonnal, melegen tálaljuk. Tanácsok: Használható lilahagyma, a tetejére pedig reszelhetünk sajtot, megszórhatjuk pirospaprikával. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |