Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-császárszalonnás dübbencs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só

Elkészítés:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve 5 percig hevítjük.

A felcsíkozott szalonna zsírját kisütjük, a tepertőt kiszedjük és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd azt is kiszedjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük.

A megpirult nagyméretű galuskákat tálalótálba szedjük, rászórjuk a hagymát meg a szalonnatepertőt és azonnal, melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Használható lilahagyma, a tetejére pedig reszelhetünk sajtot, megszórhatjuk pirospaprikával.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dübbencs » Karfiol rakottas » Csülök másképp » Gyroszos tortilla
» Rakottkel hagymás babbal » Magyaros tepsis krumpli * » Tepsis krumpli hagymával » Serpenyős rizses kolbász
» Krumplis ínyenc csemege » Rakott krumpli másképp » Debreceni baboslecsó » Gombás-cukkinis rizottó
» Maci-tál » Rakott karalábé karajjal » Spenót darált hússal » Lecsó nápolyi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.