| Gyroszos tortilla receptEgytálételek Hozzávalók: Tészta: 30 deka liszt, 4 evőkanál olaj, csipet sütőpor, víz, só. Hús: 30 deka sovány hús, gyros fűszerkeverék, só. Öntet: 1 kis pohár tejföl, kevés kígyóuborka, só. Zöldég: káposzta, paradicsom, uborka. Elkészítés: A tésztát meggyúrjuk lágyabb tésztává. Letakarva pihentetjük. Addig elkészítjük a húst. Felcsíkozzuk és serpenyőbe a fűszerrel pároljuk. Közbe velavarjuk az öntet. Az uborkát lereszeljük, hozzákavarjuk a tejfölt és sózzuk. Felaprítjuk a zöldségeket. Mikor elkészültünk. A tésztát 12 kis golyóra osszuk és vékonyra kinyujtjuk. Vastag alju forró edénybe megsütjük. Zsíradék nélkül és csak egy pár másodpercig. Vigyázzunk meg nem égessük. Ha hólyagosodik a tészta már jó, meg fordítjuk. Ha ezekkel elkészülünk akkor öszze kel már csak állítani. A tésztára kenünk egy kis szószt, majd szórunk rá a zöldségkeverékből, teszünk a tetejére húst és reszelt sajttal megkoronázzuk. Feltekerjük és már kész is. Tanácsok: Jól szervezett munkával nem olyan bonyolult, mint első olvasásra hangzik. Így szerintem sokkal finomabb a gyros, mint pitában és legalább tudjuk, hogy miből van..... Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: emesecske Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |