Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves tárkonyos galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
finomliszt
5 dl csirkehúsleves-alaplé
1 dl fehérbor
1 dl tejföl

bors
szerecsendió

Galuskához:
10 dkg sonka
10 dkg kenyér
1 db tojás
1 evőkanál szárított tárkony
2 evőkanál tejszín

fehé bors

Elkészítés:
A kétféle hagymát vágjuk apróra.Az olajat forrósítsuk fel egy fazékban,pirítsuk meg rajta a hagymát majd szórjunk rá lisztet.Öntsük rá a rántásra a csirkehúslevest,valamint a bort,és főzzük 15 percig.Finomítsuk a levest a tejföllel,majd ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal és reszelt szerencsendióval.
A sonkát és a kenyeret kockázzuk fel.Egy serpenyőben olaj nélkül mindkettőt pirítsuk meg,majd tegyük egy tálba.Adjuk hozzá a tojást,a lisztet,a tejszínt és a tárkonyt. Alaposan keverjük össze,végül ízesítsük sóval és fehér borssal.
A tésztából készítsünk galuskákat,és főzzük ki forró,lobogó vízben.A levest galuskával tálaljuk!

Tanácsok:
Ha 1-2 csepp citromlevet is teszünk a levesbe,még különlegesebb ízt kapunk,hiszen a tárkony és a citrom remekül illenek egymáshoz!


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csontleves daragaluskával » Póréhagymaleves » Tárkonyos mártás » Újhagymaleves
» Tárkonyos halleves » Tárkonyos pulykaragu-leves » Tárkonyos krumplileves » Csirke tárkonyos mártásban
» Tárkonyos-mogyorós csirke » Francia póréhagymaleves » Hagymaleves (diétásan) » Gombaleves májgaluskával
» Ecetes-tárkonyos uborka » Francia tárkonyos csirke » Tárkonyos csirkeleves » Hagymaleves pikánsan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.