| Mandulás fokhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: 2 szelet kenyér (kb. 10 dkg, bármilyen fajta), 4 dkg fehér tisztított mandula, 1 csípős zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, fél dl száraz fehérbor, 6 gerezd fokhagyma, 2 húsleveskocka, l csokor snidling, só, bors ízlés szerint Elkészítés: Előkészítése: A kenyeret kockákra vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk. A mandulát durvára törjük. Egy fazékba tesszük a pirított kenyeret, hozzáadjuk a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzátesszük a húsleveskockát, és beleöntjük a bort. Néhány percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott csípős paprikával. (Kihagyható) Sóval, borssal ízesítem, és leveses csészékben, forrón tálalom. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |