| Hagymaleves - ahogy mi szoktuk receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg vöröshagyma 5 dl főzőtejszín 5 dl erőleveskockából készített leves 25 dkg vaj 2 evőkanál liszt 25 dkg sajt 25 dkg kenyér só bors idény szerint: friss metélőhagyma, vagy póréhagyma vagy , újhagyma Elkészítés: Elkészítjük a levest a kockából. A kenyeret felkockázzuk vagy szeleteljük (kinek mi tetszik), és megpirítjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd vajon pirítjuk, amíg összefonnyad. Közben a lisztet csomómentesen kikeverjük a tejszínnel. Majd a hagymára öntjük. Innentől lassú tűzön főzzük és kevergetjük. Hozzáöntjük a levet is. Sózzuk, borsozzuk. Kb. még 20 percig főzzük. A sajtot megreszeljük. A levest forró tálaljuk, a tetejére helyezzük a pirított kenyeret és rászórjuk a sajtot. A receptet beküldte: funny.suzie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |