| Zabpelyhes póréhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 szál póréhagyma 2 evőkanál zabpehely 5 dkg füstölt szalonna 2 dl tejföl 1 evőkanál citromlé 2 tyúkhúsleveskocka ízlés szerint só késhegynyi őrölt fehér bors 8 dl víz Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, és a zöld részét levágva félretesszük. A fehér részét vékony karikákra szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd a zsírját kiolvasztjuk. A tepertőt kivesszük, a zsírra rátesszük a hagymát, folyamatos keverés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a tyúkhúsleveskockákat, a borsot, majd felforralva 5 percig főzzük. Finom szitán átszűrjük. A visszamaradt főtt hagymát kevés lével összeturmixoljuk, majd visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a zabpelyhet, amivel ismét felforraljuk és további 10 percig főzzük. Végül a citromlével összekevert tejfölt beleöntjük, és éppen hogy egy pillanatra újból felforraljuk. A félretett zöld pórét finomra vágjuk és a csészében tálalt leves tetejére szórjuk a tepertővel együtt. Tanácsok: Egész télen és kora tavasszal kapható az értékes tápanyagokban gazdag póréhagyma. Ebben a formában még az is megeheti, akinek nem teljesen egészséges a gyomra. Olcsó, nagyon jó ízű étel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |