| Hagymakrémes rakott burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 25 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 db Knorr erőleves kocka 1 evőkanál liszt 3 dl tejföl 3 db tojás 1 dl fehérbor Elkészítés: A közepesen vastag szeletekre vágott burgonyát erőleveskockával ízesített vízben megfőzzük.A kis kockára vágott szalonnát kisütjük,majd félretesszük.A zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát,fokhagymát és a leveskockás főzőlével időnként meglocsolva krémesre pároljuk.A lisztet elkeverjük a borral és a tejföllel.,besűrítjük a hagymás levet. Majd visszatesszük bele a szalonnakockákat.Jól összeforraljuk.Kicsit hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a szeletelt tojásokat és a burgonyát.Majd az egészet kivajazott jénai tálba tesszük.Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Bor nélkül szoktam csinálni,úgyis nagyon finom. A receptet beküldte: krautmanno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |