Tutireceptek.hu fejléc

Fincsi kedvenc krémesem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Tetejére

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tészta

tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
40 dkg liszt

Elkészítés:
Elkészítés

1.A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron.
2.A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni).
3.Ha kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől.
4.A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg Ramát, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverek, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi gyümölcssaláta » Gesztenyés fincsi tekercs » Cigányvajda kedvence » Fincsi halcsi
» Zellerkrém leves fincsi » Fincsi zöldséges saslik » Fincsi süti » Kedvenc-torta
» Barackos kedvenc túrótorta » Fincsi almás krémes » Kedvenc eperfagyim » Fincsi mákosguba torta
» Fincsi sali » Az én francia krémesem » Mami kedvence » Fincsi Köret


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.