| Jugó krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 25 dkg margarin 30 dkg liszt 2 db tojássárgája 3 ek víz 1 csipet só 1 csomag sütőpor Töltelék 4 db tojássárgája 20 dkg porcukor 20 dkg csokoládé (reszelt) 25 dkg dió (darált) Krém 5 dl tej 2 tasak vaníliás pudingpor 10 dkg cukor 5 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük. Töltelék A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet. Krém A pudingot a cukorral felfőzzük. A tejszínt habbá verjük. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24 x 22 cm Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |