| Habos alma receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb 6db alma 3db tojás, 6evőkanál cukor, 1 marék dió (darálva), baracklekvár, 1csg. vaníliás cukor. Elkészítés: Az almákat meghámozzuk,félbevágjuk és magházát kiszedjük. Vajjal kikent tepsibe rakjuk,majd a magház helyébe egy pici lekvárt teszünk és betesszük a jó meleg sütőbe. Amíg sül,a 3 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliával kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a diót. A tepsit kivesszük és mindegyik alma tetejére egy kupac habot teszünk,majd visszatoljuk a sütőbe amíg a hab szép barnásra sül. Tanácsok: Aki szereti, fahéjjal is ízesítheti. Ha cukor helyett kanderelt használunk,és diabetikus lekvárt, szerintem még fogyókúrázók is bátran ehetik. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: berta.magdolna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |