| Habos túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 5 dkg margarin 5 dkg porcukor 1 db tojás 1 csomag sütőpor kevés tejföl A töltelékhez: 50 dkg túró 4 db tojássárgája 15 dkg porcukor 5 dl tej 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor 1 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj A habhoz: 4 db tojásfehérje 10 dkg porcukor Elkészítés: A hozzávalókból lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Akkorára kell nyújtani, hogy a tepsibe terítve magas pereme legyen. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára öntjük. Nagyon híg, de ez nem baj! Előmelegített sütőbe teszük, és kb. 30 pecig sütjük, míg a töltelék rezgőssé válik (nem jó, ha teljesen megszilárdul). A 4 tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, a töltelék tetejére simítjuk, és 10 percre visszadugjuk a sütőbe. A tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |