| Habcsókos-almás csiga narancsmázzal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg finomliszt 1 tk. só 1 ek. cukor 1 tojás 120 g tejföl kb. 2 dl tej 2 dkg élesztő 5 dkg puha vaj 10 dkg vaj 1 ek. liszt Töltelékhez: 5 db alma őrölt fahéj egy csillagánizs 4-5 ek. cukor 5 dkg mazsola 3 tojásfehérje 10 dkg cukor csipet só Mázhoz: narancslekvár (házi) 2-3 ek. fehérrum Elkészítés: Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig. Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel. Ezután a tésztát 2, 3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit. Kettévágtam és egy ruhával letakarva hűvös helyen pihentettem kb. 2 órán keresztül. Míg a tészta pihent, megpároltam az almát. A gyümölcsöket először meghámoztam, majd cikkekre vágtam és vékonyan felszeleteltem. Meghintettem a 4-5 ek. cukorral, őrölt fahéjjal, beleszórtam a mazsolát és egy csillagánizst is. Lassú tűzön óvatosan megpároltam, vigyázva, hogy épp csak megpuhuljanak. Kihűtöttem. Egy csipet sóval és a 10 dkg cukorral fényes, kemény habot vertem a tojásfehérjékből. Lisztezett deszkán 2, 3 mm vastag téglalapra nyújtottam a pihentetett tésztákat. Mindkettőt megkentem habbal, elosztottam rajta a párolt almát (a csillagánizst kidobtam), majd feltekertem mint egy beiglit. Kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágtam őket. Sütőpapíros tepsin hagytam kb. 30 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra. 15, 18 perc alatt sülnek készre. A narancslekvárt a rummal mikróban összemelegítettem és vastagon bekentem vele a forró csigákat. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |