Tutireceptek.hu fejléc

Habcsókos-almás csiga narancsmázzal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 ek. cukor
1 tojás
120 g tejföl
kb. 2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg puha vaj
10 dkg vaj
1 ek. liszt

Töltelékhez:

5 db alma
őrölt fahéj
egy csillagánizs
4-5 ek. cukor
5 dkg mazsola
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
csipet só

Mázhoz:

narancslekvár (házi)
2-3 ek. fehérrum

Elkészítés:
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel. Ezután a tésztát 2, 3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit. Kettévágtam és egy ruhával letakarva hűvös helyen pihentettem kb. 2 órán keresztül.

Míg a tészta pihent, megpároltam az almát. A gyümölcsöket először meghámoztam, majd cikkekre vágtam és vékonyan felszeleteltem. Meghintettem a 4-5 ek. cukorral, őrölt fahéjjal, beleszórtam a mazsolát és egy csillagánizst is. Lassú tűzön óvatosan megpároltam, vigyázva, hogy épp csak megpuhuljanak. Kihűtöttem.
Egy csipet sóval és a 10 dkg cukorral fényes, kemény habot vertem a tojásfehérjékből. Lisztezett deszkán 2, 3 mm vastag téglalapra nyújtottam a pihentetett tésztákat. Mindkettőt megkentem habbal, elosztottam rajta a párolt almát (a csillagánizst kidobtam), majd feltekertem mint egy beiglit. Kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágtam őket. Sütőpapíros tepsin hagytam kb. 30 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra. 15, 18 perc alatt sülnek készre.

A narancslekvárt a rummal mikróban összemelegítettem és vastagon bekentem vele a forró csigákat.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csigabiga » Kumpriscsiga » Kókuszhabos csiga » Csokoládés csigák
» Kakaós-diós csiga » Pizzás csiga » Kókuszos és mandulás csiga » Kakaóscsiga
» Csiga rétes » Diós csiga » Karamellás csiga » Barackos-pudingos csiga
» Almás-mákos csiga » Mennyei kakaós csiga » Barackos csiga » Gyors kalács, batyu, csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.