| Mennyei kakaós csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 1 tojássárga 5 dkg friss élesztő 4 dkg vaj 2 dl tej) 1 evőkanál cukor 1 csipet só Töltelékhez: 10 dkg olvasztott vaj 5 ek. porcukor 2 cs vaníliás cukor 3 púpos ek kakaópor fahéj 1 mk rum vagy aroma Tetejére: 2 tojássárga 2 dl habtejszín kristálycukor Tálaláshoz: vaníliás porcukor Elkészítés: A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. Ezalatt habosra keverjük a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe tesszük. A megkelt tésztát négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és a hosszanti oldalánál fogva, szorosan feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag karikákra szeleteljük. Kivajazott tepsibe tesszük, egymástól kb. 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgával megkenjük és egy órát kelesztjük. Ezalatt a csigák szépen összenőnek. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 25 percig sütjük. Meglocsoljuk az egészet meleg(!) habtejszínnel. Ettől lesz finom, puha a héja és még foszlósabb a tésztája. Kristálycukrot szórunk a tetejére. Takarékon még 10 percet sütjük. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |