| Barackos csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 50 dkg rétesliszt 7 dkg cukor 15 dkg vaj vagy sütőmargarin 4 dkg élesztő 1/2 l tej (kb) 1 tojás kevés reszelt citromhéj csipet só 10 dkg mazsola A töltelékhez 8 szép, nagy szemű sárgabarack 1 cs. vaníliaízű pudingpor 1/2 l. tej 1 cs. vaníliás cukor 1 tojássárgája csipet só a tepsi kikenéséhez zsír vagy sütőmargarin Elkészítés: Először elkészítjük a tésztát, amelyhez a lisztet összegyúrjuk a tojással, kevés tejben felfuttatott élesztővel, pici sóval, a cukorral és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos vaj vagy sütőmargarin felét és belereszeljük a citromhéjat. Langyos helyen addig pihentetjük, amíg a duplájára nem kelt. Közben elkészítjük az előírásnak megfelelően a pudingot, de az ízét még egy tasak vaníliás cukorral meg egy csipet sóval erősítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a sárgáját is. A megkelt tésztát 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk, megöntjük olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, (kevés vajat vagy sütőmargarint félreteszünk a tetejére) és meghintjük a jól megmosott mazsolával. Úgy göngyöljük össze akár a beiglit, majd 16 egyforma részre vágjuk. Az így nyert csigákat kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsibe egymás mellé fektetjük, közepükbe mélyedéseket nyomunk és félig megsütjük. A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik mélyedésbe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy-egy fél barackot borítunk. Visszatoljuk a forró sütőbe és teljesen megsütjük. A sütés vége felé megkenjük a félretett vajjal vagy sütőmargarinnal, hogy szép fényes legyen. Melegen, hidegen egyaránt finom és mutatós tészta. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |