| Diós csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg vaj (vagy margarin) 1,5 dkg élesztő kb. 1 dl tej. Töltelék: 20 dkg porcukor 2 tojásfehérje 10 dkg dió citromhéj mazsola. Elkészítés: A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan. 200 fokon 20 percig sütjük. Tanácsok: Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz! A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |