| Csiga rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 32 dkg liszt 1,5 dl tej 2 dkgélesztő 3 dkg cukor 5 tojás sárgája csipet só Töltelékhez: 15 dkg Rama margarin 15 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor Locsoláshoz: 1 cs vaníliás cukor 1,5 dl tej Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom. A Rama margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat. Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm. Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |