| Sacher torta másképp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dkg étcsokoládé 34 dkg vaj 20 dkg cukor 20 dkg liszt 4 egész tojás 3 dkg cukrozatlan kakaópor 2 kk szódabikarbóna 1 kk sütőpor csipet só baracklekvár (nem túl híg) Elkészítés: Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót, és verjük kemény habbá. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 26 dkg olvadt vajat, a kakaót, 10 dkg reszelt csokoládét. A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Öntsük a masszát az előkészített formába, és egyenletesen oszlassuk el. Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e). Formából kivéve hűtsük ki a tortát. Vízszintesen vágjunk 4 lapot, és a lapok mindkét felületét kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet. Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral, és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik. Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 24 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 8 dkg vajat és 1 ek vizet, majd alaposan keverjük össze. Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el, és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét. Hagyjuk hűlni. Igény szerint díszíthető. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C tepsi mérete: 18 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |