| Kedvenc kókuszkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg puha Rama Sütőmargarin 3 evőkanál tejföl 1 db tojássárgája 2 evőkanál keserű kakaópor 1 kiskanál őrölt fahéj 20 dkg barna cukor 35 dkg finomliszt fél csomag sütőpor A tepsi kikenéséhez: Rama Sütőmargarin finomliszt A töltelékhez: 25 dkg kókuszreszelék 25 dkg porcukor 5 db tojásfehérje A mázhoz: 1 evőkanál rum 20 dkg porcukor 4 db tojássárgája Elkészítés: A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |