| Eperzselés-túrós kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 20 dkg cukor 25 dkg liszt 2 dl tej 1 csomag sütőpor 6 evőkanál olaj A vaníliás krémhez: Aranka krémpor 3 dl tej (vagy Gála pudingpor 4 dl tej) A túrókrémhez: 0,5 kg túró porcukor ízlés szerint csipetnyi só 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál zselatin 2 dl tejszín reszelt citromhéj Tetejére: eper (összeturmixolva 5 dl legyen!) 1 csomag zselatin fix 2-3 evőkanál cukor Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral nagyon habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal és a tejjel együtt a tojásos masszához adom. Egy 30X40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. A vaníliakrémes réteghez az Aranka krémport a nagyon hideg tejjel habosra keverem. A kihűlt tésztán egyenletesen elterítem. A túrókrémhez a túrót a cukorral, a pici sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral krémesre keverem egy mixelő rúddal. Egy púposabb evőkanál zselatint kb. fél dl vízzel elkeverek, a mikróban kb. 20 mp alatt feloldom, és még langyosan a túróhoz keverem. A tejszínhabot lazán beleforgatom, és a közben kissé megszilárdult vaníliakrémre kenem. Az epret egy mixelő rúddal pépesítem. Ízlés szerint édesítem. Cukrot ízlés szerint adunk hozzá, az a gyümölcs édességétől is függ. Fél liter legyen összesen! Ehhez hozzáadok egy csomag Zselatin fix port, alaposan elkeverem, és a túrókrém tetején egyenletesen elosztom. Hagyományos zselatinnal készítettem. A zselatint kevés vízzel össze kell keverni és a mikróban olvadásig melegíteni, de forralni nem szabad! Langyosan kell az eperhez keverni. Mivel tömény eperről van szó, így sokkal finomabb, mint a szokásos zselés bevonat. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |