| Rumos-diós kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta I. 6 tojás 15 dkg darált duó 30 dkg cukor 30 dkg liszt 2 evőkanál baracklekvár 9 evőkanál víz 1 csomag sütőpor Tészta II. 24 db babapiskóta 2 adag feketekávé/vagy koffeinmentes 1 adag tejszín Krém 2 csomag vaníliás főzőpuding porcukor ízlés szerint 6 dl tej 30 dkg margarin Tészta locsolásához 2-3 evőkanál tej 1-2 evőkanál rum / vagy aroma Teteje 2 dl tartós tejszín Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, majd a vízzel felváltva beledolgozzuk a kikevert cukros sárgákhoz, hozzákeverjük a baracklekvárt és végül óvatosan beledolgozzuk a kemény habot. Egy kb 26×36 tepsibe, melyet kibéleltünk sütőpapírral, öntjük a masszát és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. / TŰPRÓBA / Hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot felfőzzük a tejjel és ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, majd tovább habosítjuk a már kihűlt pudinggal. A tésztáról levesszük a papírt és keresztben félbe vágjuk. A rumot és a tejet összekeverjük, ezzel locsoljuk meg a tésztalapok tetejét. A krém felét rákenjük az egyik tésztalapra, erre sorakoztatjuk a kávés, tejszínes keverékbe mártogatott babapiskótákat, majd befedjük a krém másik felével. Ennek tetejére kerül a második lap. A tejszínt kemény habbá verjük /aki édesebben szereti, ebbe is tehet egy kis porcukrot/ és bevonjuk vele a tészta tetejét. Villával meghúzkodva díszítjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |