| Finom gesztenye kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 1 dl étolaj 12 evőkanál liszt 1 csipet só 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaópor 6 db tojásfehérje 6 db tojássárgája 6 kanál hidegvíz 12 evőkanál porcukor A tetejére reszelt csokoládé 1 habfixálópor 1 csomag tejszinhabpor Krém 3 dl tej 2 csomag (50 dkg) gesztenyemassza 20 dkg Rama rum 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás pudingpor Elkészítés: Elkészítés A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, és a kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. Végül a 6 tojás felvert habját óvatosan belekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. A cukrot a Ramával, rummal, és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vanília pudingport 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez, és rákenjük a kihűlt tésztára. A tetejére: 1 csomag tejszínhabport felverünk a zacskón levő leírás szerint, hozzáteszünk 1 habfixáló port, jól kikeverjük, rákenjük a gesztenyés krémre és megszórjuk reszelt csokoládéval. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |