| Csirkepaprikás puliszkával receptHúsételek Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke feldarabolva (lehet csak combból, szárnyból is készíteni), 1 nagy fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld. Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és 2 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá és alaposan elkeverjük, majd belerakjuk a csirkhús darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átkavarjuk, és pár percig erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppenhogy ellepje a húsdarabokat.A tüzet mérsékeljük és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon. Közben 2 evőkanál liszttel, a tejföllel és kb. fél dl. tejjel habarást készítünk és ezzel az ételt behabarjuk. Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával vagy kifőzött tésztával, de puliszkával a legfinomabb. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |