Tutireceptek.hu fejléc

Csirkepaprikás puliszkával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke feldarabolva (lehet csak combból, szárnyból is készíteni), 1 nagy fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és 2 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá és alaposan elkeverjük, majd belerakjuk a csirkhús darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átkavarjuk, és pár percig erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppenhogy ellepje a húsdarabokat.A tüzet mérsékeljük és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon. Közben 2 evőkanál liszttel, a tejföllel és kb. fél dl. tejjel habarást készítünk és ezzel az ételt behabarjuk. Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával vagy kifőzött tésztával, de puliszkával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirkepaprikás » Zöldbabos csirkepaprikás » Tejfölös csirkepaprikás » Csirkepaprikás másképp
» Sertésborda hentes módra » üvegebe ültetett csirke » Citromos csirke * » Narancsos kacsa
» Köményes marhasült » Tavaszi rakottas » Borsos csirke sütőben » Sült malac egészben
» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Ketchup-os zöldborsos husi » Sertésszűz sütőzacskóban » Egyszerű fasirt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.