| Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban receptHúsételek Hozzávalók: 400 dkg szeletelt, csont nélküli sertéstarja reszelt (őrölt) gyömbér só bors őrölt chilipaprika 2 fej vöröshagyma őrölt kakukkfű 4 ek ketchup 2 ek szójaszósz 2 ek worcestershire-szósz 1 ek vörösborecet 2 ek méz 1 kis darad füstölt főtt kolozsvári szalonna v. bacon kb. 1 dl napraforgó olaj a sütéshez Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk. Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük. Az apróra aprított hagymát abba az olajba tesszük, amelyben a húst pirítottuk, és hozzáadjuk az apróra vágott bacont is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát. Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van. A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |