| Grillezett halfilé dinnyével receptHalas ételek Hozzávalók: 1 sárgadinnye(kb 1kg), a pácléhez: 1 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál currypor, 0 evőkanál apróra vágott, friss vagy feleannyi szárított bazsalikom, a burgonyakörethez: 2 nagy édesburgonya, vagy hagyományos burgonya, egy kevés olívaolaj, 1 kiskanál só, a halhoz: 4 szelet tengeri halfilé, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, a tálaláshoz:bazsalikom Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk,kimagozzuk,meghámozzuk,húsát 2 centis kockákra vágjuk.A pácléhez valókat összekeverjük.A dinnyekockákat beleforgatjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.A burgonyát jól megmossuk és héjával együtt fél centi vastag,ferde szeletekre vágjuk.A szeletek mindkét oldalát bekenjük,és grillrácson parázs fölött,vagy a sütőben,oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük,majd sózzuk.A halszeleteket szárazra töröljük a citromlével és az olajjal megkenjük,majd oldalanként 3-3 percig grillezzük,ezután a sóval és a borssal fűszerezzük. A dinnyével és a burgonyával váltakozva,a bazsalikommal megszórva rakjuk tálra. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |