| Grillezett tarja whiskyvel receptHúsételek Hozzávalók: 4 nagy szelet csontos sertéstarja, só és frissen őrölt bors, 2 evőkanál egész köménymag, olívaolaj, 5 dkg vaj. A páchoz: 1 evőkanál neszkávé, 2 dl forró víz, 2 dl olívaolaj, 2 dl whisky. Elkészítés: Megcsinálom a pácot, ami egy szemvillanás alatt elkészül. A neszkávét feloldom a forró vízben, és hozzákeverem az olajat meg az alkoholt. Ennyi az egész. A hússzeleteket egy kicsit kiklopfolom, aztán mindkét oldalukon megsózom, megborsozom őket. Aztán egy műanyag edényben - vagy dobozban - elhelyezem az első szelet húst, megszórom köménymaggal, majd jöhet a következő hús. Ezt is megszórom köménymaggal és ezt az építkezést folytatom a maradék két hússzelettel is. Ekkor a húsokra öntöm a páclevet és lefedve beteszem a hűtőbe 1 órára vagy ha előre dolgozunk, akár 1-2 napra is. A pihenő idő eélteltével egy vasserpenyőben felforrósítok egy kevés olívaolajat, majd mikor már jól füstös, beleteszek egy hússzeletet és úgy 15-20 másodpercig nem is mocorgatom. Hagyom, hogy egy kéreg alakuljon ki a szeleten, majd megfordítom. Ezután takarékra teszem a lángot és most jöhet a vaj. Ezzel a technikával sütve 4-5 pec alatt készre sül a hús. Mindezt végig csinálom a többi hússzelettel is, és ha kész, tálalhatok. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |