Tutireceptek.hu fejléc

Grillezett tarja whiskyvel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy szelet csontos sertéstarja,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál egész köménymag,
olívaolaj,
5 dkg vaj.

A páchoz:
1 evőkanál neszkávé,
2 dl forró víz,
2 dl olívaolaj,
2 dl whisky.

Elkészítés:
Megcsinálom a pácot, ami egy szemvillanás alatt elkészül. A neszkávét feloldom a forró vízben, és hozzákeverem az olajat meg az alkoholt. Ennyi az egész.

A hússzeleteket egy kicsit kiklopfolom, aztán mindkét oldalukon megsózom, megborsozom őket. Aztán egy műanyag edényben - vagy dobozban - elhelyezem az első szelet húst, megszórom köménymaggal, majd jöhet a következő hús. Ezt is megszórom köménymaggal és ezt az építkezést folytatom a maradék két hússzelettel is. Ekkor a húsokra öntöm a páclevet és lefedve beteszem a hűtőbe 1 órára vagy ha előre dolgozunk, akár 1-2 napra is.

A pihenő idő eélteltével egy vasserpenyőben felforrósítok egy kevés olívaolajat, majd mikor már jól füstös, beleteszek egy hússzeletet és úgy 15-20 másodpercig nem is mocorgatom. Hagyom, hogy egy kéreg alakuljon ki a szeleten, majd megfordítom. Ezután takarékra teszem a lángot és most jöhet a vaj.

Ezzel a technikával sütve 4-5 pec alatt készre sül a hús. Mindezt végig csinálom a többi hússzelettel is, és ha kész, tálalhatok.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis tarja gazdagon » Gombás tarjaszeletek » Mustáros tarjaszeletek » Tarja savanyúkáposztával
» Mustáros tepsis tarja » Grillezett fekete retek » Tarja gombával » Sült sertéstarja
» Cigánypecsenye tarjából » Cukkínis-gombás tarja » Grillezett steak » Tejben sült tarjaszelet
» Hagymás-sajtos tarja » Gombás tarja tepsiben » Fokhagymás-mustáros tarja » Laskagombás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.