| Grillen sült töltött sertésszelet receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj, 5 dkg füstölt sonka, 5 dkg Pannónia sajt, 5 dkg pepperoni, 8 bazsalikomlevél, 8 zsályalevél, 2 evőkanál olívaolaj, durvára őrölt fekete bors, só, fogvájó Elkészítés: A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A mélyedésekbe 2-2 bazsalikomlevelet csúsztatunk, beledugjuk a negyedrészekre osztott pepperonit, a füstölt sonkát, és a sajtot. Hústűvel, vagy olajba mártott fogvájóval összetűzzük a hús nyílásait. Bedörzsöljük durva sóval, meghintjük őrölt borssal, és a szeleteket sütőtálcára tesszük. A tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. A hússzeleteket a forró rostélyra tesszük, és mindkét oldalukat átsütjük. Általában 6-8 percet számíthatunk oldalanként, ha azt akarjuk, hogy a hús jól átsüljön. Amikor elkészült, tányérokra tesszük, kiszedjük a fogvájókat, és máris tálalhatjuk. Tanácsok: Csirkemellet, pulykamellet, borjúkarajt vagy bármilyen lapos húst elkészíthetünk ugyanilyen módon. A hús töltésénél a tölteléket olyan mélyen dugjuk a hús belsejébe, hogy a széleken ne maradjon belőle. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |