| Görögdinnyekehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 nagy görögdinnye egy citrom leve porcukor ízlés szerint 5 cl Maraschino 1 üveg pezsgő néhány mentalevél a díszítéshez Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, kimagozzuk és kis golyócskákat vágunk ki belőle. A dinnyegolyócskákat egy tábla tesszük, citromlével, porcukorral és Maraschinoval marináljuk és két órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt szintén behűtjük. A dinnyegolyócskákat elhelyezzük egy megfelelő tálban és leöntjük a jól behűtött pezsgővel (eközben az üveg nyakát merítsük a folyadékba, nehogy megszökjön a szénsav). Végül mentalevéllel díszítjük ezt a frissítő édességet. Tanácsok: Ez a hideg desszert pont az az édesség, amire ilyan forró napokban vágyunk. /4-6 adag/ A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |