| Diós baklava receptSütemények, édességek Hozzávalók: A lapok közé: 3 tojás 2 csésze cukor 1 csésze olaj 2 csésze darált dió 1 csomag sütőpor Az öntethez: 600 g cukor 1 citrom 1 csomag vaníliás cukor 3 csésze víz 0,5 kg réteslap Elkészítés: A tepsi alját kikenjük olajjal,majd lefektetünk 3 réteslapot, megkenjük a diós mázzal, ráteszünk egy réteslapot, majd ezt is megkenjük. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a lapok. Sütés előtt bevagdossuk rombusz alakúra. Fél óráig sütjük. Megfőzzük az öntetet. Amikor a kisült réteslapok kihűlnek, leöntjük a forró cukros öntettel. Tanácsok: A cukros öntetet elkészíthetjük előre is. De oda kell figyelni, hogy ha az öntet kihűlt, akkor a kisült rétesnek kell még melegnek lenni amikor ráöntjük a cukros levet. A receptet beküldte: gazsika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |