| Rákóczy túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: ½ kg liszt 20 dkg porcukor 1 sütőpor 1 vaníliáscukor pici só 1 margarin (szobahőmérsékletű) 2 tojás sárgája 1 natúr joghurt Töltelék: 50 dkg túró 20 dkg cukor 1 tojás 1 vaníliáscukor 10 dkg búzadara fél citrom reszelt héja Hab: 7 tojás fehérje 5 dkg porcukor fél citrom kifacsart leve Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, a margarint apró kockára vágjuk, hogy könnyebb legyen eldolgozni. A tésztának krémes állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű akkor tejet adunk hozzá, ha túl híg akkor pedig lisztet. Előmelegített sütőben úgy sütjük, hogy 15 perc után kivesszük és megszurkáljuk villával hogy a tészta ne púposodjon fel. Aztán visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. (tűpróba!) Ezután a tölteléket rákenjük a tetejére /amit előzőleg már kikevertünk és a hűtőbe tettünk legalább 10 percre./ Ismét visszatesszük a sütőbe és sütjük még 10 percig. Addig amíg sül felverjük a tojások fehérjét a porcukorral. Amikor már felvertük akkor tesszük bele a citrom levét, és ezzel is összedolgozzuk. Azért kell a citromlé a habhoz mert így nem esik össze. Ezután rátesszük a töltelék tetejére szépen elsimítva, és visszatesszük a sütőbe és teljesen lekapcsoljuk a sütőt mivel a habnak nem sülni kell hanem száradni. Akkor jó, ha a hab nem ragad az ujjunkra. Tanácsok: Készíthetjük mákkal is de akkor nem kell bele tojás és búzadara. Na és persze akkor HABOS MÁKOS a neve. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: wallmart Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |