| Csokoládé házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor 1,5 dl viz 5 dkg kakao 20 dkg margarin 18-20 dkg tejpor (Lehet izesiteni durvára vágott dióval,mogyoróval, mandulával, kókusszal, esetleg rumba áztatott mazsolával) Elkészítés: A cukorból és a vízből 3-4 perc alatt szirupot főzünk, majd beletesszük a kakaót és újabb 3-4 percnyi főzés következik. A tüzröl levéve belekeverjük a margarint ( ha esetleg ízesíteni akarjuk, akkor most kell azt is hozzáadagolni)és ha már langyosra hűlt, jöhet bele a tejpor is. Kivajazott vagy foliával bevont tepsibe vagy tálcára simitjuk.Ilyenkor még lehetőség van rá, hogy késsel ügyesen bejelöljük a kockákat is a tetején. Tanácsok: Bár nehéz ellenállni az azonnali kóstolásnak, pár órát mindenképpen várni kell, míg megszilárdul teljesen. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |