| Görög rakott padlizsán... (Muszaka) receptLevesek Hozzávalók: 1 kg darált hús (marha, vagy sertés) 2 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db üveges paradicsom püré 3 db padlizsán 1 nagyobb édes krumpli, vagy két kisebb méretű fűszerek: oregánó, bazsalikom, só, bors, 1 ek. garam masala fűszerkeverék 10 dkg reszelt parmezán sajt A besamel mártáshoz: 3 dl kókusztej 1 ek. kókuszzsír 1 ek. nyílgyökérliszt 3 tojás 1 ek kókuszzsír só, bors, szerecsendió fél citrom leve Elkészítés: A padlizsánokat mossuk meg és szeleteljük fel hosszában. Sütőpapírral kibélelt tepsiben grillezzük meg mindkét oldalát. Az édes krumplit szeleteljük és grillezzük meg ugyanígy. A hagymát vágjuk fel apróra és kevés zsiradékon pároljuk meg. Tegyük bele a darált húst, kicsit pirítsuk meg. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, és főzzük kb. fél órát. A besamel mártást sokféleképpen el lehet készíteni, én egy egyszerű módját választottam. Turmixgépbe öntöttem 3 dl tejet, kókuszzsírt, 1 ek. nyílgyökérlisztet, 3 tojást, citromlevet és a fűszereket. Összeturmixoltam, utána egy lábosban folyamatos keverget és mellett sűrűre főztem. Kizsírozott tepsiben rakjuk le az édes krumpli szeleteket, utána a darált húst, padlizsánt és végül a besamel mártást. Ismételjük amíg a tepsi tele nem lesz. A teteje legyen padlizsánnal lefedve, erre jöhet a maradék besamel és a reszelt parmezán. 1 órát süssük a sütőben, fóliával lefedve, 180 fokon A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |