| Keralai sült krumpli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg burgonya, kockázva 1 közepes vöröshagyma, szeletelve 1 teáskanál egész mustármag 1 teáskanál őrölt kurkuma 2 teáskanál őrölt chili 2 evőkanálnyi kókuszolaj só Elkészítés: Hevítsd olajat egy serpenyőben, majd dobj bele fehér mustármagokat, pörköld egy picit. Add hozzá a hagymát, vedd le a hőt egy picit, és dinszteld 2 percig. Szórd a krumplit is bele, keverd jól össze. Sózd, és keverd. Szórd meg az őrölt chilivel, a kurkumával, és keverd alaposan meg. Önts rá egy kis vizet (kb 1 dl, de ha kell többet), fedd le és főzd, míg a krumpli megpuhul. Emeld a hőt, önts rá egy evőkanálnyi olíva olajat, és süsd tovább 5-10 percig, mindezt azért, hogy a krumpli aranybarnára süljön, kérgesedjen. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |