Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti Görög Souvlaki! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:

40 dkg Báránycomb
1/2 citrom leve
60 ml oliva olaj
1 evőkanálnyi oregano
1 teáskanálnyi rozmaring (egész)
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika
ízlés szerint só, bors
4 db fapálcika :)

Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen.

Elkészítés:
A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben.
Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük.
Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk.

Tanácsok:
Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez.


A receptet beküldte: kiscsibész


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Daktyla (görög édesség) » Görög sertésragu » Görög padlizsánragu » Gemiszta (görög)
» Görög csirkecombok » Görög krémes » Görög saláta másképp » Halvas (görög)
» Kókusz rúd (eredeti) » Görög gyümölcsleves » Görög rántott hús » Eredeti milánói makaróni
» Görögdinnye delikát » Görög süti » Görögdinnyekehely » Eredeti angol puncs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.