| Töltött paprika sülfe-főve receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 10-12 db egyforma közepes méretű tölteni való paprika 4 dl paradicsompüré 4 gerezd préselt fokhagyma 1 szál zeller zöld 5 evőkanál rizs 2 fej vöröshagyma 1 db tojás bazsalikom pirospaprika őrölt bors só kristálycukor 6 evőkanál étolaj 1 evőkanál finomliszt Elkészítés: A paprikákat megmossuk, csumájukat eltávolítjuk. A paradicsompürét felengedjük 2,5 liter vízzel, beletesszük a zellerszárat, késhegynyi őrölt borsot, az egyik kockára vágott hagymát, 1 mokkáskanál bazsalikomot, 1 csapott kávéskanál sót és feltesszük főni. A húst összedolgozzuk egy csapott evőkanál sóval, egy csapott evőkanál pirospaprikával, egy mokkáskanál őrölt borssal, a tojással, rizzsel, préselt fokhagymával, a másik kockára vágott hagymával és megtöltjük vele a paprikákat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálunk. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat és fedő alatt kávébarnára sütjük a megtöltött paprikákat és a húsgombócokat, - többször átforgatva, hogy minden oldala megsüljön, ezután a paradicsommártásba szedjük, megfőzzük, a sült olajjal, liszttel, pirospaprikával készített rántással berántjuk, 2-3 evőkanál cukorral ízesítjük. Akkor finom, ha a töltelék sós, a mártás pedig édes, - ez a kontraszt adja meg az étel igazi ízét. Tálalás előtt a főtt zellerszálat kivesszük. Tanácsok: "Azért sütöm meg főzés előtt a töltött paprikát, mert így belesülnek a fűszerek ízei és nem vesznek el a mártásban" (idézet Jutka nénémtől, akitől tanultam). A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |