Tutireceptek.hu fejléc

Gombával, sonkával töltött hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 nagy fej vöröshagyma
20 dkg szeletelt gomba
10 dkg füstölt sonka
1 citrom
10 dkg leveszöldség
1 tojás
petrezselyem
2 evőkanál olaj
8 szelet lapka sajt
só, bors

Elkészítés:
A megtisztított hagymát forrásban lévő sós vízbe tesszük és 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A gombára ráfacsarjuk a citrom levét. Az olajon megpirítjuk a kockára vágott leveszöldséget, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon még 10 percig pároljuk.
A hagymák kalapját levágjuk, kivájjuk a belsejüket úgy, hogy kb. 1 cm vastag faluk maradjon. A kivájt hagymadarabokat apróra törjük, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát és a megpárolt zöldségeket. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojást. Alaposan összekeverjük, és a hagymákba töltjük.
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleállítjuk a megtöltött hagymákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor kihúzzuk, a tetejükre szórjuk a kockákra vágott sajtot, majd annyi időre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Tanácsok:
Köretnek karfiolrizst adhatunk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymakrém leves » Tejszínes hagymaleves 2. » Tarja gombával » Túróval töltött kifli
» Csirkés hagymasaláta » Töltött karaj liza módra » Tojásos hagymaleves » Rakott hagymás csirke
» Töltött gomba a mikróból » Húsvét utáni töltött tojás » Fokhagymás máj » Fetás-lilahagymás lepény
» Fokhagymás ízesítő » Töltött gombafejek rántva » Paradicsomos póréhagyma » Tejfölben párolt hagyma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.