| Gombával, sonkával töltött hagyma receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 nagy fej vöröshagyma 20 dkg szeletelt gomba 10 dkg füstölt sonka 1 citrom 10 dkg leveszöldség 1 tojás petrezselyem 2 evőkanál olaj 8 szelet lapka sajt só, bors Elkészítés: A megtisztított hagymát forrásban lévő sós vízbe tesszük és 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A gombára ráfacsarjuk a citrom levét. Az olajon megpirítjuk a kockára vágott leveszöldséget, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon még 10 percig pároljuk. A hagymák kalapját levágjuk, kivájjuk a belsejüket úgy, hogy kb. 1 cm vastag faluk maradjon. A kivájt hagymadarabokat apróra törjük, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát és a megpárolt zöldségeket. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojást. Alaposan összekeverjük, és a hagymákba töltjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleállítjuk a megtöltött hagymákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor kihúzzuk, a tetejükre szórjuk a kockákra vágott sajtot, majd annyi időre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Tanácsok: Köretnek karfiolrizst adhatunk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |